Tandheelkundig dierenarts

MAGNUS SOUVEREIN

http://vetdent.nl/wp-content/uploads/2015/11/MG_1542.jpg

WERKUREN


MAANDAG
09:00-18:00
spreekuur
WOENSDAG
10:00-17:00
tandheelkunde
DONDERDAG
10:00-15:30
tandheelkunde
DONDERDAG
15:30-17:00
spreekuur
VRIJDAG
10:00-15:30
tandheelkunde
VRIJDAG
15:30-17:00
spreekuur


CONTACT


020-6127398

info@vetdent.nl

reserveer een afspraak


Naast het werk in de eerstelijns praktijk behandeld een tandheelkundig dierenarts ook patiënten met gebitsproblemen op verwijzing van een collega dierenarts.

Mijn tijd in de kliniek besteed ik aan meerdere dingen. Uiteraard gaat er, als eigenaar, nogal wat tijd zitten in algemene managementtaken: financiele administratie, contacten met leveranciers, personeelsadministratie. Allemaal zaken die nodig zijn, maar weinig met dieren te maken hebben. Gelukkig mag ik daarnaast doen, wat ik het liefste doe: dieren proberen te genezen. Ik werk als algemeen practicus in de eerstelijns kliniek. Doe spreekuren, onderzoeken en operatieve ingrepen. Vooral dat laatste vind ik erg leuk. Het is een technisch onderdeel van de diergeneeskunde, waarbij kennis en techniek gecombineerd wordt met echte handvaardigheid. Ik ben een slechte klusser in huis. Iemand heeft ooit eens gezegd: hoe kan het toch, dat jij zo’n goede chirurg bent, maar toch zoveel moeite hebt met huishoudelijke klussen. Ik zou het niet weten. Een kast van een bekend Zweeds merk moet bij mij meestal drie keer in elkaar gezet worden voor het klopt. Maar dieren opereren gaat bijna vanzelf…..

Iedere dierenarts maakt een moment in zijn of haar carrière mee, wanneer het lijkt of je alles al eens meegemaakt hebt. Dan ga je je afvragen of er misschien meer te leren valt. Dat had ik zo’n tien jaar geleden ook. Ik wilde me verder gaan toeleggen op een deel van de diergeneeskunde, veel weten van een kleiner gebied. Dat werd de veterinaire tandheelkunde en met name die bij honden, katten en kleinere dieren. Tandheelkunde is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de dagelijkse praktijk, maar tien jaar geleden was het nog een vak in opkomst. Tijdens de zevenjarige studie in Utrecht werd er maar liefst een hele middag aan besteed. Dus veel kennis was er bij dierenartsen niet. Dat is nu wel anders. Bijna iedere dierenarts heeft wel minimaal een cursus of workshop in de tandheelkunde gevolgd. Dat was voor mij echter niet genoeg. Ik heb een speciale opleiding gevolgd in Halmstad, in Zweden. Een vierjarige training, georganiseerd door de European School for Advanced Veterinary Studies. Die opleiding wordt gegeven door Europees specialisten en is een belangrijke basis voor het verdere specialisatietraject. Die laatste heb ik niet doorlopen, ik mag mezelf geen officieel specialist noemen. In Nederland zijn geen specialisten tandheelkunde bij dieren, alleen tandheelkundig dierenartsen. Die zijn verenigd in de Werkgroep voor Veterinaire Tandheelkunde (www.wgvt.nl).

Als tandheelkundig dierenarts behandelen wij dieren met problemen in de mond op een wat meer gespecialiseerd niveau. We doen dat binnen onze praktijk ook na verwijzing door collega dierenartsen. Die patiënten komen dan bij ons op verzoek van de dierenarts voor een specifieke behandeling in de kliniek. Na de behandeling gaat de klant dan weer terug naar de eigen dierenarts.

Geen enkel vak staat stil, je blijft je altijd ontwikkelen. Op het gebied van veterinaire tandheelkunde doe ik dat door jaarlijks cursussen, wetlabs en congressen te volgen. Ik ben lid van de European Veterinary Dental Society, de Europese vereniging van dierenartsen en specialisten op het gebied van  veterinaire tandheelkunde (www.evds.org)


http://vetdent.nl/wp-content/uploads/2016/08/MG_1531.jpg

Tandheelkundig paraveterinair

MANOUK LEBELLE


Ik ben sinds 2005 werkzaam bij Vetdent, waarvan de eerste twee jaar als stagiaire. Ik doe verschillende werkzaamheden in de kliniek zoals assisteren bij de operaties en tandheelkunde. Het belangrijkste vind ik dat de huisdieren de perfecte zorg en liefde krijgen, en dat ze zich op hun gemak voelen. Ik zorg er dan ook voor dat de dieren rondom de behandeling niks te kort komen. Buiten de kliniek wil ik ook graag alle dieren helpen, alleen lukt dat helaas niet. Zo was ik dat ik misschien een jaar of 12 was meegereden met de dierenambulance omdat ik een aangereden kat had gevonden. Ik moest en zou meerijden of de kat wel bij de dierenarts terecht zou komen. Vanaf jongs af aan wist ik dus al dat ik dit wilde gaan doen. Inmiddels heb ik zelf nu 3 katten, alle 3 via de kliniek!


http://vetdent.nl/wp-content/uploads/2017/09/emily-3.jpg

Tandheelkundig paraveterinair

EMILY VAN NIEUWAAL


Ik kom uit een dorpje op de Veluwe waar ik met dieren om me heen ben opgegroeid, we hadden honden, katten, kippen en een pony. Nu woon ik sinds kort in Amsterdam, en gelukkig heb ik daar Vetcare gevonden. Dit is mijn eerste echte baan als assistente, op een paar stages na. Behalve het inwerken moest ik nog veel dingen leren. Ik ontwikkel mezelf hier dus iedere dag, en dat vind ik heel erg leuk.


http://vetdent.nl/wp-content/uploads/2020/09/SanneVetdentteam.jpg

Paraveterinair

SANNE VERHELST


Mijn naam is Sanne Verhelst en ik ben woonachtig in Schagen. In 2019 ben ik afgestudeerd als paraveterinair op het Clusius College te Alkmaar. Direct na mijn opleiding ben ik 1 jaar werkzaam geweest bij een praktijk in mijn woonplaats. Daar heb ik mijn eerste ervaringen in de praktijk opgedaan en veel geleerd. Nu is het tijd voor een volgende stap, en deze stap ligt voor mij bij Vetcare. Vanaf 1 september ben ik werkzaam bij Vetcare en kunnen jullie mij tegenkomen achter de balie. Ik hoop hier nog veel te gaan leren en een goede aanvulling te zijn voor het teamParaveterinair

VACANTLaatste nieuws

Vetdent is een onderdeel van Vetcare Dierenkliniek BV. KvK 67653804. RSIN 857111929