Chirurgische extractie

6 november 2016

Er zijn meerdere manieren oom een tand of kies te verwijderen. Wij geven de voorkeur aan een chirurgische manier, waarbij het tandvlees na het verwijderen van het element over de ontstane holte wordt gehecht. Deze week bleek maar weer eens waarom een open extractie niet de juiste keuze is. Deze kat werd naar ons verwezen met een enorm gat (fisteling) ontstaan na open extractie van een hoektand. Er was een open verbinding met de neusholte ontstaan en het kaakbot was voor een deel verdwenen. Er bleken nog meerdere restanten van kieswortels aanwezig. Dat remt altijd het herstel van weefsel.

Gelukkig waren we in staat een en ander na een zogenaamde gingivoplastiek te herstellen.

 

img_3363 img_3367 img_3369

Laatste nieuws

Vetdent is een onderdeel van Vetcare Dierenkliniek BV. KvK 67653804. RSIN 857111929