Verwijskliniek

OPNAME IN DE KLINIEK

Als u met uw huisdier door uw dierenarts naar ons verwezen bent, kan het zijn, dat uw dier een dag bij ons gaat verblijven voor de behandeling. Hieronder vindt u een uitleg wat er gebeurd tijdens zo’n dag.

TEAMBEREIKBAARHEID

DE BEHANDELING IN DE KLINIEK


4d1c8f8368373b2844c4ebffad5ce51a

Als u een afspraak maakt voor een opname krijgt u van ons een brief, met daarin de details van de afspraak en een aantal vragen in verband met een mogelijke sedatie of narcose. Het is verstandig deze brief goed vooraf door te nemen en wij vragen u deze ondertekend mee te nemen op de dag van de opname.

Als uw huisdier minimaal een hele dag in de kliniek verblijft, dan spreken wij in de regel af, dat u hem of haar om 8.45 uur komt brengen. Bij een middagopname spreken we meestal om 11.30 uur met u af. Dieren, die worden gesedeerd of die onder narcose behandeld zullen worden moeten nuchter verschijnen. Dit houdt in geen eten gehad in de twaalf uur voor de opname. Water drinken mag wel. Het is heel prettig als uw hond vooraf uitgelaten is. Bij de opname zal de assistente een vragenlijst met u doornemen en eventueel de eerste handelingen verrichten. Dit kan een injectie met een of meerdere pijnstillers zijn en in sommige gevallen geven we een antibioticum. Dit laatste is maar heel zelden nodig.

Wij zullen u tijdens een opname zoveel mogelijk op de hoogte houden van resultaten van onderzoek en verdere bijzonderheden. Daarbij spreken we met u ook altijd een tijdstip af, waarop u even kunt bellen. Het is dus ook belangrijk, dat wij zoveel mogelijk gegevens van u hebben en dat u ook probeert zo goed mogelijk bereikbaar te zijn. In het algemeen worden aanvullende behandelingen alleen uitgevoerd na overleg en toestemming van u. Als wij geen contact met u krijgen, kan dat betekenen, dat we een behandeling moeten uitstellen.

U krijgt altijd een volledige uitleg over de opname door de behandelend dierenarts. Als u uw huisdier weer in de kliniek komt ophalen zal de assistente u alle uitleg geven. Daarnaast krijgt u in de meeste gevallen een schriftelijk verslag van de opname mee naar huis.

Een dag na een opname, waarbij een sedatie of narcose is toegepast bellen wij u nog even op, om te informeren naar uw huisdier.

38c7ee1d6381f4d6f1b1b8e0f3c54a95

Specifieke zaken rond een tandheelkundige ingreep:

1. Vooraf nuchter is erg belangrijk, in verband met de narcose. Dieren die hebben gegeten zijn lastiger in slaap te brengen, braken sneller en maken vaak een meer onrustige narcose mee.  Braken tijdens de narcose kan verslikken en een longontsteking tot gevolg hebben.

2. Wij besteden veel zorg aan een optimale pijnstilling rond een ingreep. We geven pijnstilling rond de opname, met de narcose, vaak tijdens de behandeling en ook gedurende enkele dagen na de behandeling. Wij gebruiken vaak zg. niet-steroide ontstekingsremmer en morfine-achtige pijnstillers in combinatie.

3. Tijdens een narcose kan de lichaamstemperatuur gevaarlijk dalen. Onderkoeling, ook na de eigenlijke ingreep is een belangrijke oorzaak voor verlengde recovery, slechte wondgenezing en zelfs narcosedood. Om dit te voorkomen besteden wij erg veel zorg aan het handhaven van een juiste lichaamstemperatuur. Veel dieren worden voor de behandeling al verwarmd, tijdens de behandeling gebruiken we een zg. Bear Hugger. Dit is een apparaat, wat warme lucht rond de patient laat stromen, waardoor afkoeling wordt voorkomen. Daarnaast meten we tijdens de behandeling constant de lichaamstemperatuur, naast een aantal andere lichaamsfuncties, zoals koolzuurgas in de ademlucht, zuurstofgehalte van het bloed, ECD en bloeddruk. Na de ingreep komt uw huisdier in een recoverykooi, waar zuurstof en warmte worden toegediend tot hij of zij wakker is. Let er goed op, dat gedurende enkele dagen na de opname uw huisdier nog steeds gevoelig kan zijn voor onderkoeling. Gebruik veel warme dekens en hou uw hond of kat in een goed  verwarmde ruimte. Wat eten ’s avonds na de behandeling kan ook helpen.

3. Veel ingrepen gaan gepaard met pijn, ook na de behandeling. U krijgt daarvoor uitgebreide pijnstilling mee. Het is altijd beter om dit soort medicijnen met of na het eten te geven. Helaas willen sommige patiënten de eerste dag niet goed eten. Geeft u dan de pijnstilling alstublieft wel. Op deze manier wordt voorkomen, dat een dier niet wil eten van de pijn.


ONS TELEFOONNUMMER

Tijdens werkuren
020-6127398


BUITEN OPENINGSTIJDEN

Naast uw eigen dierenarts kunt u het Medisch Centrum voor Dieren bellen
020-7400600

Laatste nieuws

Vetdent is een onderdeel van Vetcare Dierenkliniek BV. KvK 67653804. RSIN 857111929