Tandheelkundig dierenarts

MAGNUS SOUVEREIN


WERKUREN


MAANDAG
10:00-12:00
spreekuur
MAANDAG
13.00-17.00
tandheelkunde
WOENSDAG
13:00-17:00
tandheelkunde
DONDERDAG
10:00-12:00
spreekuur
DONDERDAG
13:00-17:00
tandheelkunde
VRIJDAG
10:00-12:00
spreekuur
VRIJDAG
13:00-17:00
tandheelkunde


CONTACT


Naast het werk in de eerstelijns praktijk behandeld een tandheelkundig dierenarts ook patiënten met gebitsproblemen op verwijzing van een collega dierenarts.

Mijn tijd in de kliniek besteed ik aan meerdere dingen. Uiteraard gaat er, als eigenaar, nogal wat tijd zitten in algemene managementtaken: financiele administratie, contacten met leveranciers, personeelsadministratie. Allemaal zaken die nodig zijn, maar weinig met dieren te maken hebben. Gelukkig mag ik daarnaast doen, wat ik het liefste doe: dieren proberen te genezen. Ik werk als algemeen practicus in de eerstelijns kliniek. Doe spreekuren, onderzoeken en operatieve ingrepen. Vooral dat laatste vind ik erg leuk. Het is een technisch onderdeel van de diergeneeskunde, waarbij kennis en techniek gecombineerd wordt met echte handvaardigheid. Ik ben een slechte klusser in huis. Iemand heeft ooit eens gezegd: hoe kan het toch, dat jij zo’n goede chirurg bent, maar toch zoveel moeite hebt met huishoudelijke klussen. Ik zou het niet weten. Een kast van een bekend Zweeds merk moet bij mij meestal drie keer in elkaar gezet worden voor het klopt. Maar dieren opereren gaat bijna vanzelf…..

Iedere dierenarts maakt een moment in zijn of haar carrière mee, wanneer het lijkt of je alles al eens meegemaakt hebt. Dan ga je je afvragen of er misschien meer te leren valt. Dat had ik zo’n tien jaar geleden ook. Ik wilde me verder gaan toeleggen op een deel van de diergeneeskunde, veel weten van een kleiner gebied. Dat werd de veterinaire tandheelkunde en met name die bij honden, katten en kleinere dieren. Tandheelkunde is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de dagelijkse praktijk, maar tien jaar geleden was het nog een vak in opkomst. Tijdens de zevenjarige studie in Utrecht werd er maar liefst een hele middag aan besteed. Dus veel kennis was er bij dierenartsen niet. Dat is nu wel anders. Bijna iedere dierenarts heeft wel minimaal een cursus of workshop in de tandheelkunde gevolgd. Dat was voor mij echter niet genoeg. Ik heb een speciale opleiding gevolgd in Halmstad, in Zweden. Een vierjarige training, georganiseerd door de European School for Advanced Veterinary Studies. Die opleiding wordt gegeven door Europees specialisten en is een belangrijke basis voor het verdere specialisatietraject. Die laatste heb ik niet doorlopen, ik mag mezelf geen officieel specialist noemen. In Nederland zijn geen specialisten tandheelkunde bij dieren, alleen tandheelkundig dierenartsen. Die zijn verenigd in de Werkgroep voor Veterinaire Tandheelkunde (www.wgvt.nl).

Als tandheelkundig dierenarts behandelen wij dieren met problemen in de mond op een wat meer gespecialiseerd niveau. We doen dat binnen onze praktijk ook na verwijzing door collega dierenartsen. Die patiënten komen dan bij ons op verzoek van de dierenarts voor een specifieke behandeling in de kliniek. Na de behandeling gaat de klant dan weer terug naar de eigen dierenarts.

Geen enkel vak staat stil, je blijft je altijd ontwikkelen. Op het gebied van veterinaire tandheelkunde doe ik dat door jaarlijks cursussen, wetlabs en congressen te volgen. Ik ben lid van de European Veterinary Dental Society, de Europese vereniging van dierenartsen en specialisten op het gebied van  veterinaire tandheelkunde (www.evds.org)Tandheelkundig assistent

JOYCE RIBBINK


Mijn naam is Joyce en ik ben sinds kort werkzaam bij Vetdent Amsterdam. In 2017 ben ik begonnen in de tandheelkunde als assistente en heb dit beroep altijd met plezier uitgevoerd. Toch wilde ik vanaf kleins aan altijd al met dieren werken. Dit was dus mijn ultieme kan om mijn werk en liefde voor dieren te kunnen combineren.

Ik houd mij vooral bezig met de gebitten van de dieren. Elke dag weer een ander dier, een andere tandheelkundige behandeling en een andere nieuwe uitdaging houdt het werk enorm leuk en gevarieerd, De liefde die je van de dieren terug krijgt nadat je ze hebt geholpen doet mij nog het meeste goed en ik ga elke dag met een voldaan gevoel naar huis toe!Paraveterinair

SAVANTI ROSSOUW


Mijn naam is Savanti en ik ben geboren in Zuid Afrika.

Ik werk als paraveterinair vanaf 2019, nadat ik mijn diploma gehaald heb aan de Universiteit van Pretoria (Onderstepoort)

Ik hou mijn hele leven al van dieren en om met ze te werken is een bonus. Om de beste zorg aan dieren te geven is erg belangrijk voor mij en ik doe mijn best voor iedere patient.

Wij zijn in mei 2023 naar Nederland verhuisd en we hebben het naar ons zin. Ik hou van reizen en actief bezig zijn.

We hebben vier honden en zij geven ons veel plezier in ons leven.Baliemedewerker

SUZANNE DE BRUIJN


Mijn liefde voor dieren en bloemen zat er al van kleins af aan in.

Als afgestudeerd bloemiste was er weinig werk te vinden, en heb ik diverse banen gehad, maar kwam ik eigenlijk altijd weer terug in werken met dieren.

Ik vind het fijn om voor dieren te kunnen zorgen en hun eigenaren te kunnen helpen. Het liefst duik ik nog een keer de schoolbanken in om meer te leren. Zelf heb ik geen huisdieren maar heb ik een “lease”kat, Floortje, de kat van mijn achterbuurvrouw.

In mijn vrije tijd heb ik genoeg te doen! O.a met mijn drie kinderen. Ik hou van tuinieren, rij graag motor en luister graag naar muziek.


Laatste nieuws

Vetdent is een onderdeel van Vetcare Dierenkliniek BV. KvK 67653804. RSIN 857111929