Tandheelkundig dierenarts

MAGNUS SOUVEREIN


WERKUREN


MAANDAG
10:00-17:00
spreekuur
WOENSDAG
13:00-17:00
tandheelkunde
DONDERDAG
10:00-12:00
spreekuur
DONDERDAG
13:00-17:00
tandheelkunde
VRIJDAG
10:00-15:00
tandheelkunde
VRIJDAG
15:00-17:00
spreekuur


CONTACT


Naast het werk in de eerstelijns praktijk behandeld een tandheelkundig dierenarts ook patiënten met gebitsproblemen op verwijzing van een collega dierenarts.

Mijn tijd in de kliniek besteed ik aan meerdere dingen. Uiteraard gaat er, als eigenaar, nogal wat tijd zitten in algemene managementtaken: financiele administratie, contacten met leveranciers, personeelsadministratie. Allemaal zaken die nodig zijn, maar weinig met dieren te maken hebben. Gelukkig mag ik daarnaast doen, wat ik het liefste doe: dieren proberen te genezen. Ik werk als algemeen practicus in de eerstelijns kliniek. Doe spreekuren, onderzoeken en operatieve ingrepen. Vooral dat laatste vind ik erg leuk. Het is een technisch onderdeel van de diergeneeskunde, waarbij kennis en techniek gecombineerd wordt met echte handvaardigheid. Ik ben een slechte klusser in huis. Iemand heeft ooit eens gezegd: hoe kan het toch, dat jij zo’n goede chirurg bent, maar toch zoveel moeite hebt met huishoudelijke klussen. Ik zou het niet weten. Een kast van een bekend Zweeds merk moet bij mij meestal drie keer in elkaar gezet worden voor het klopt. Maar dieren opereren gaat bijna vanzelf…..

Iedere dierenarts maakt een moment in zijn of haar carrière mee, wanneer het lijkt of je alles al eens meegemaakt hebt. Dan ga je je afvragen of er misschien meer te leren valt. Dat had ik zo’n tien jaar geleden ook. Ik wilde me verder gaan toeleggen op een deel van de diergeneeskunde, veel weten van een kleiner gebied. Dat werd de veterinaire tandheelkunde en met name die bij honden, katten en kleinere dieren. Tandheelkunde is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de dagelijkse praktijk, maar tien jaar geleden was het nog een vak in opkomst. Tijdens de zevenjarige studie in Utrecht werd er maar liefst een hele middag aan besteed. Dus veel kennis was er bij dierenartsen niet. Dat is nu wel anders. Bijna iedere dierenarts heeft wel minimaal een cursus of workshop in de tandheelkunde gevolgd. Dat was voor mij echter niet genoeg. Ik heb een speciale opleiding gevolgd in Halmstad, in Zweden. Een vierjarige training, georganiseerd door de European School for Advanced Veterinary Studies. Die opleiding wordt gegeven door Europees specialisten en is een belangrijke basis voor het verdere specialisatietraject. Die laatste heb ik niet doorlopen, ik mag mezelf geen officieel specialist noemen. In Nederland zijn geen specialisten tandheelkunde bij dieren, alleen tandheelkundig dierenartsen. Die zijn verenigd in de Werkgroep voor Veterinaire Tandheelkunde (www.wgvt.nl).

Als tandheelkundig dierenarts behandelen wij dieren met problemen in de mond op een wat meer gespecialiseerd niveau. We doen dat binnen onze praktijk ook na verwijzing door collega dierenartsen. Die patiënten komen dan bij ons op verzoek van de dierenarts voor een specifieke behandeling in de kliniek. Na de behandeling gaat de klant dan weer terug naar de eigen dierenarts.

Geen enkel vak staat stil, je blijft je altijd ontwikkelen. Op het gebied van veterinaire tandheelkunde doe ik dat door jaarlijks cursussen, wetlabs en congressen te volgen. Ik ben lid van de European Veterinary Dental Society, de Europese vereniging van dierenartsen en specialisten op het gebied van  veterinaire tandheelkunde (www.evds.org)Tandheelkundig paraveterinair

MANOUK LEBELLE


Ik ben sinds 2005 werkzaam bij Vetdent, waarvan de eerste twee jaar als stagiaire. Ik doe verschillende werkzaamheden in de kliniek zoals assisteren bij de operaties en tandheelkunde. Het belangrijkste vind ik dat de huisdieren de perfecte zorg en liefde krijgen, en dat ze zich op hun gemak voelen. Ik zorg er dan ook voor dat de dieren rondom de behandeling niks te kort komen. Buiten de kliniek wil ik ook graag alle dieren helpen, alleen lukt dat helaas niet. Zo was ik dat ik misschien een jaar of 12 was meegereden met de dierenambulance omdat ik een aangereden kat had gevonden. Ik moest en zou meerijden of de kat wel bij de dierenarts terecht zou komen. Vanaf jongs af aan wist ik dus al dat ik dit wilde gaan doen. Inmiddels heb ik zelf nu 3 katten, alle 3 via de kliniek!Paraveterinair

DEYSE RIBEIRO


Vanaf heel jong heb ik altijd geweten wat ik later wilde worden. Mijn moeder noemde me altijd ‘de dierenarts van de familie’. Alles aan dieren gaf me inspiratie en ik heb mijn hele leven dieren gehad. Vooral katten zijn mijn passie.

Tijdens mijn opleiding voor dierenarts in Brazilie kreeg ik de kans om een stage met exotische dieren in Portugal te doen. Dat was een geweldige ervaring. Daarna wist ik, dat mijn toekomst in het buitenland zou liggen.

Na mijn afstuderen in 2019 ben ik begonnen te werken met gezelschapsdieren en leerde veel.

Vanwege het werk van mijn echtgenoot zijn we in 2021 naar Nederland verhuisd, samen met onze twee katten Jimmy en Gaia.

Na een tijdje geacclimatiseerd te zijn besloot ik dat het tijd was om terug te keren naar de diergeneeskunde, maar nu als assistente. Voorlopig werk ik als assistente, in afwachting van mijn inschrijving als Nederlandse dierenarts. Ik vind het heerlijk om te werken met dieren in een team met dezelfde passie.Paraveterinair

DUNJA FIERET


Mijn naam is Dunja Fieret. Ik ben van jongsaf aan opgegroeid met dieren en daardoor heb ik een grote liefde voor ze ontwikkeld.

Vanaf mijn 6e wist ik het zeker, ik wilde wat met diertjes gaan doen. En dus ben ik gestart met de opleiding vmbo dierverzorging. Tijdens mijn dierverzorgingsopleiding heb ik stage in Portugal gedaan, waar ik een dierenarts mocht gaan assisteren. Dat vond ik zo interessant dat ik daarna de opleiding paraveterinair ben gestart. Ik vind het prachtig als een dier geholpen kan worden met herstellen. Dat je kan helpen en zo een dier weer gezond kan zien worden. Dat de kennis rondom diergeneeskunde steeds beter en mooier wordt.Paraveterinair

positie vacantLaatste nieuws

Vetdent is een onderdeel van Vetcare Dierenkliniek BV. KvK 67653804. RSIN 857111929