Corona virus

16 maart 2020

Geachte huisdiereigenaar,

 

In verband met het toenemend aantal gevallen van besmetting met het Corona virus in Nederland heeft onze overheid een aantal adviezen gegeven. Daar willen wij ons als kliniek voor gezelschapsdieren uiteraard aan houden. Wij zijn een zorginstelling en zullen derhalve niet onze deuren sluiten. We vinden, dat de zorg voor onze patiƫnten niet mag lijden onder deze veranderde omstandigheden. Daarnaast hebben wij ook de zorg voor onze klanten. We willen u graag informeren over de volgende (tijdelijke) veranderingen binnen de praktijk.

 

  1. We vinden het belangrijk om direct en indirect contact met onze klanten even te vermijden. Wij geven in deze tijd nog meer aandacht aan hygiene en desinfectie. Daarbij zullen wij voorlopig geen handen schudden en verzoeken wij u zoveel mogelijk contactloos af te rekenen. Desinfectiemiddelen zijn ook in de wachtkamer beschikbaar voor onze klanten.

 

  1. Om onnodige drukte in de wachtkamer te vermijden verzoeken wij u met zo weinig mogelijk personen te komen. Klanten met ziekteverschijnselen, mogelijk passend bij het coronavirus zullen we vragen buiten de praktijk te wachten.

 

  1. Klanten die vallen in de zg. risicogroepen (ouderen, zieken) willen we graag helpen om alsnog hun huisdier te laten behandelen. Als u ons vooraf even belt, dan kunnen wij samen met u naar een oplossing zoeken.

 

  1. Wij zullen de komende tijd geen huisvisites afleggen.

 

  1. Indien u de praktijk bezoekt op voer en/of medicijnen op te halen, dan graag vooraf even bellen. Wij kunnen uw bestelling dan voor u klaarzetten.

 

 

Wij krijgen regelmatig vragen over de rol van huisdieren in de uitbraak van het corona virus. Bij honden en katten komen corona virusinfecties soms voor. Het betreft hier Coronavirus A type. De uitbraak van Covid 2019 bij mensen wordt veroorzaakt door een Coronavirus B type. Er is geen overdracht tussen mensen en dieren aangetoond.

Wij hopen op uw begrip. Mochten er vanuit de overheid aanvullende maatregelen komen, dan zullen wij u hierover zo spoedig mogelijk informeren.

 

Vetcare, dierenkliniek voor huisdieren

Vetdent, verwijspraktijk voor veterinaire tandheelkunde

 

 

 

Dear pet owner,

 

In light of the increasing number of infections with the corona virus in the Netherlands our government has given advice. We as a veterinary clinic would like to keep to this advice. We are a care providing facility, hence we will not close our doors. We feel, that our patients are in need of our care at all times. Besides, we feel we have a responsability to our clients as well. Therefore we would like to inform you of the following (temporary) changes within our clinic.

 

  1. We feel it is important to try to prevent direct and indirect contact with our clients for now. More than ever we will be focused on hygiene and desinfection inside the clinic. We wil not shake your hand and ask you to try to pay without direct contact as much as possible. Desinfectant gels will be available in our waiting room and consult rooms.

 

  1. To avoid unnecessary crowding in the waiting room, we ask you to come with as little amount of people as possible. Clients who show signs of viral infection will be asked to wait outside.

 

  1. Of course we would also like to serve clients belonging to so called risk groups (elderly people, people with any underlying disease). If you call us in advance we can work out a solution with you.

 

  1. House calls will not be done for the time being.

 

  1. If you want to visit us to pick up food and/or medication please call us in advance, so we can make sure your order is already processed and ready to be picked up.

 

 

We get questions about the role of our pets in this viral outbreak. Both dogs and cats can have disease caused by a Corona virus. In these cases a type A Corona virus is involved. The outbreak of Covid 2019 in humans is caused by a Corona virus type B. Transfer of the virus between humans and animals has not been shown up until now.

 

Vetcare, veterinary clinic

Vetdent, referral centre for veterinary dentistry.

 

Laatste nieuws

Vetdent is een onderdeel van Vetcare Dierenkliniek BV. KvK 67653804. RSIN 857111929